fbpx

Deze fout wil je NIET maken

Welke fout heb ik het over in de titel?

  • Denken dat een goed product of dienst zichzelf wel verkoopt.
  • Menen dat mond-tot-mondreclame genoeg is voor jouw branche.
  • Werk als excuus gebruiken om niet zichtbaar te hoeven zijn.
  • Denken dat het hebben van een website en profielen genoeg is om te groeien.
  • Wachten tot je alles perfect op orde hebt voordat je naar buiten treedt.

Een succesvol merk bouwen komt niet uit de lucht vallen. En het is niet het resultaat van maar gewoon aanmodderen. Wat dan wel?

Eigenlijk kun je deze 4 fases onderscheiden:

1: Je merk definiëren. Wie ben jij of wie zijn jullie? Waar staan jullie voor? Wat is die droom? Wie is die klant voor wie jullie GOUD maken? Hoe ga je zijn hart veroveren? Wat is het verhaal van je onderneming?

2: First-class ‘profielen’ bouwen. Ik bedoel vooral de vaste basis van je marketing. Een ijzersterke website met een herkenbare stijl – visueel én qua taal, maar ook de profielen op platformen als LinkedIn. Ja, deze basis hoort echt kick-ass te zijn. Durf te investeren en zorg dat je goed begrijpt wat werkt en wat niet.

3: Boosten met content. In het informatietijdperk willen mensen eerst even kunnen proeven voordat ze de taart kopen. Dat hoef je niet voor iedere klant individueel te doen. Dankzij content-platformen en social media kun je je doelgroep kennis laten maken met jou en je merk. Zo blijf je top of mind.

4: Opschalen met technologische oplossingen. Automatiseer wat je kunt automatiseren. De marketingfunnel is niet voor niets populair – en je kunt er tig bouwen (of laten bouwen – slimme ondernemers outsourcen en focussen op hun kracht!). Maak het jezelf makkelijk, automatiseer of plan posts of updates in.

Maar het allerbelangrijkste? GA HET DOEN.

Wacht niet op perfectie.

Zorg voor een basis. Een start. Een JUMPSTART.

En vanuit daar ga je aan de slag met je verhaal, je zichtbaarheid. Dat de eerste vlogs die je maakt wellicht knudde zijn, geeft niet.

Dat je posts nog niet zoveel bereik hebben, boeit ook niet. BLIJF BOUWEN. Geniet van het proces! En verbeter onderweg. Het is allemaal een proces. Je verhaal verdiept, ontwikkelt en je leert het beter verwoorden. Liever kleurrijk en met karakter, maar imperfect dan een gelikte post waar geen ziel in zit.

Mocht je dit willen leren, dan help ik je met alle liefde. Waarom niet een keer meeten in real life? Bijvoorbeeld bij mijn event MERK-Waardige Woorden? Wees van harte welkom, dan kun je ter plekke beslissen of je samen met mij die jumpstart wil maken.

SEE YOU!!

 

xx

Menu